Poker Utan Svensk Licens ⋆ Rakeback & Bonusar

Om du inte är nöjd med vad svenska spelsidor gett dig i pokerväg de senaste åren, så ska du läsa vår guide om poker utan licens. Som svensk pokerspelare kan du nämligen sätta tänderna i flera utländska spelbolag. Hos dem går det bland annat att få bonusar i massor, rakeback, lojalitetsbelöningar och större spelutbud. Förutom att ta upp skattefrågor avsedda online poker på utländska spelsidor, ger vi dig även de största fördelarna och nackdelarna med poker utan licens.

Skattefri poker utan licens

poker utan svensk licensFlera av dagens pokerspelare tror att alla pokersidor utan licens bidrar till obligatorisk skatt. Och av dem som spelar ofta är vinstskatt givetvis ett stort minus i anteckningsboken. Men sanningen är att det är inte så svartvitt som många tror. Om du behöver skatta på en pokersida utan licens beror på en rad olika faktorer. Hos skatteverket finns det regler för vinstskatt avsedd nätpoker. Reglerna är ganska tydliga men går att tolka på olika sätt, beroende på var någonstans spelbolaget befinner sig och vilken spelmarknad den riktar sig till.

Pokerspel på nätet som riktar sig till den svenska marknaden men saknar svensk spellicens är skattepliktig. Det gäller även för pokersidor som inte erbjuds inom ett EES-land, där spelet inte riktar sig till någon spelmarknad inom EES. Men om spelen erbjuds inom ett EES-land och inte riktar sig till den svenska spelmarknaden, med svensk valuta och svensk text på sina hemsidor, behöver du inte skatta på vinsterna. Det här är med andra ord de sistnämnda förutsättningarna du ska leta efter när du vill spela poker utan licens, eftersom de ger skattefria vinster.

Bonusar på pokersidor utan licens

Med skattefunderingarna ur världen kan det vara skönt att rikta blicken mot något roligare, nämligen bonusar på pokersidor utan licens. I Sverige är vi idag begränsade till en bonus per spelbolag. Under början av 2019 var det möjligt att få bonusar och lojalitetsprogram på olika varumärken hos de svensklicensierade bolagen – dessvärre är den tiden förbi. Det här har fått många pokerspelare att intressera sig för spelbolag inom Europa och andra delar av världen. Anledningen är ganska enkel: med fler bonusar blir det roligare och lönsammare att spela online-poker.

Rakeback på utländska spelbolag

Rakeback är en annan anledning till att många har nobbat svensklicensierade pokersidor. Att få en generös återbetalningsprocent är en viktig extrabonus för alla pokerspelare. I Sverige finns det inte längre någon rakeback för spelarna. Enligt Spelinspektion ska rakeback likt bonusar uppmuntra spelarna till att spela ännu mer. Det sköna i kråksången är att du slipper detta på pokersidor utan licens. Utöver de bonusar som ges på en sida kan du följaktligen även få rakeback.

Pokio – spela poker i din app

Pokio är en ny, het plattform för pokerspelare som älskar att spela i mobilen. Du laddar ner deras app, som stödjer operativsystemen iOS och Android, och får tillgång till en rad olika pokerspel. Hos Pokio kan du exempelvis spela Texas Hold’em, Omaha, Dramaha och Open Face Chinese Poker. Alla pokerformerna går att spela som Cash Game, Sit & Go- och Multitable-tävlingar. Dessutom kan du skapa personliga klubbar och bjuda in dina vänner – detta medan du får ersättning. Pokios spellicens är utfärdad av MGA (Malta Gaming Authority) och är således en skattefri och säker pokersida. Läs mer om Pokio här.

Betalningsmetoder för poker utan licens

Det är enkelt att hitta betalningsmetoder hos pokersidor utan licens. Bland betalningsmetoderna finner du Trustly, Ecopayz, Visa/Mastercard, Neteller, Skrill, paysafecard, Zimpler m.fl. Du kan även välja att spela med kryptovalutan bitcoin, vilket du inte kan göra i Sverige. Bitcoin har flera plånböcker du kan välja dig av, och vår starka rekommendation är att du använder dig av Wirex. Notera att alla betalningsmetoder som finns på en pokersida inte alltid stöds för svenska spelare. Här kan du läsa mer om betalningsmetoder som fungerar hos pokersidor utan svensk licens.

Det är bra om du förbereder dina personliga dokument. Vid något tillfälle kommer du att genomgå en KYC-verifiering. Du behöver då ta ett foto på: ID-kort eller pass, räkning med tillhörande namn och adress (högst 3 månader gammal) och den betalningsmetod du använde dig av (baksida och framsida på betalkort). När den är genomförd kommer du inte bli tillfrågad fler personliga uppgifter, och dina uttag kommer att gå ännu snabbare.

Poker utan Spelpaus

Går det att spela poker under en pågående spelpaus? Inte i Sverige, men på utländska spelbolag är det möjligt. Det är mycket möjligt att du tiltat under en spelsession, och efter denna så aktiverade du Spelpaus över en tidsperiod på 6 månader, för att sedan ångra dig dagen efter. Det här kan aldrig inträffa på en spelsajt utan licens.

På utländska pokersidor pausar du dig enskilt, vilket innebär att du inte exkluderas från spel på andra sidor. Om du aktiverar Spelpaus i Sverige kan du inte spela på någon sida i Sverige. Men du kan fortfarande spela poker på spelbolag utan licens.

Fördelar och nackdelar med poker utan licens

Det är bra att veta vilka fördelar det finns med poker utan licens, men även vilka nackdelarna är. Nedan får du några av de viktigaste fördelarna och nackdelarna för pokerspel på utländska spelbolag.

Fördelar

Bonusar, rakeback och lojalitetsprogram

Det här är en stor skillnad i jämförelse med Sverige. Med fler bonusar, rakeback och rakeback går det att bygga upp bankrullen på ett helt annat sätt.

Fler spelare vid borden

Du behöver inte vara orolig för att det ska vara lite spelare på pokersidor utan licens. Flera av dem delar pokernätverk med andra spelsidor, vilket garanterar action.

Skattefria vinster

Som vi tidigare nämnt är vinster på pokersidor som erbjuder onlinespel inom ett EES-land och inte riktar sig till den svenska spelmarknaden skattefria.

Nackdelar

Går inte att spela med svensk valuta

När du spelar poker utan licens kan du inte spela i SEK. Du spelar vanligtvis i euro eller dollar. Det här är ingen större nackdel, men det gäller att ha lite koll på eventuella växlingsavgifter vid insättningar och uttag.

Spela poker trots Spelpaus

Alla spelare som har en pågående Spelpaus i Sverige kan spela på spelbolag utan licens. Det är inte olagligt att göra det på något sätt och Spelinspektionen kan inte stoppa dig från att spela poker på utländska sidor.

Ingen svensk support

Eftersom de flesta pokersidor utan licens inte riktar sig till den svenska spelmarknaden, erbjuder de heller ingen kundsupport för svenska spelare. Istället är det engelsk support som gäller.

Eventuell vinstskatt

I vissa fall finns det pokersidor som medför vinstskatt. Det är bra om du förstår reglerna för skatt på spelvinster hos spelbolag utan licens, vilket i sig gör det lättare att plocka ut de skattefria alternativen. Men om du är smart så väljer du något av våra erbjudanden. Samtliga av dem skattefria och säkra.

Sammanfattning

Poker utan licens är skattefritt så länge som onlinespel erbjuds inom ett EES-land och inte riktar sig till den svenska spelmarknaden – exempelvis med svenska valuta och text. De begränsade bonusarna i Sverige har fått fler spelare att intressera sig för pokersidor utan licens, där det går att få bonusar, rakeback och lojalitetsprogram. Betalningsmetoderna för poker utan licens är många, och vill du spela med bitcoin så är Wirex ett bra alternativ. Det har ingen betydelse om du aktiverat Spelpaus i Sverige. Du kan alltid spela på utländska pokersidor.

Fördelarna med poker utan licens är att du får bonusar, rakeback och lojalitetsprogram, mer action vid borden, skattefria vinster (under rätt förutsättningar) och att du kan spela poker under en pågående spelpaus. Nackdelarna bidrar till att du inte kan spela med svenska valuta eller får svensk support. Det finns också en risk att du får skatta på vinster, men för att undvika det kan du välja våra erbjudanden.

Att intresset ökar för poker utan licens är helt och hållet Spelinspektionens förtjänst. Deras begränsningar av bonusar och rakeback har bidragit till ett stort missnöje bland spelarna. Men det här är inget att vara bitter över längre. Det finns flera pokersidor utan licens som välkomnar och belönar svenska pokerspelare. Blir du en av dem?